Pårørende

Det kan være svært og forbundet med sorg at være pårørende til et menneske med psykisk sygdom. Det er Frisk-Pusts ønske og ambition at øge din tryghedsfølelse og forhåbentlig gøre smerten lidt lettere at bære; for både dig som pårørende – men også det menneske, du kender, som har sin dagligdag hos os.

Hos os er tryghed og tillid nøgleord. Vi ved, at det kan være svært, når et familiemedlem eller en nær ven er syg og derfor gør vi rigtig meget for at opnå et godt samarbejde og en tæt relation med dig, så alle kan føle sig trygge og imødekommet. Vi lytter til dig og dine erfaringer, idet du kender vedkommende meget bedre end os, og vi ser dig som en kæmpe ressource i vores arbejde omkring dit familiemedlem.

Vores huse er hyggelige og har en hjemlig atmosfære. Her er ikke institutionsagtigt eller sterilt og vi gør os umage for at skabe en hyggelig atmosfære og et rart sted at være. Du er altid velkommen til at komme på besøg – ring og aftal det med os, så vi ved at du kommer. Der er også mulighed for overnatning, hvis det giver mening.

Såfremt det på nogen måde er muligt, sørger vi for at møde vores kommende borger flere gange, inden indflytning og dermed påbegynde den spæde relationsdannelse på så tidligt et tidspunkt, som muligt. Og på den måde lægge en forsigtig plan for indflytningsforløbet og lytte til eventuelle ønsker om aktivitet.

Når en ny borger flytter ind hos os, så ved vi, at især den første tid kan være svær. Vi lytter meget til borgeren og hvis vedkommende ønsker det, kan du være tæt på denne proces. Den første tid går især med at lære hinanden at kende og falde til i de nye rammer. Det er i høj grad borgeren selv, med støtte fra os, der er med til at bestemme, hvordan den første tid kommer til at forløbe.

Vi tager udgangspunkt i, hvad der motiverer vedkommende og hvad der giver mening. Det kan være kreative aktiviteter, rolige naturoplevelser, fitness og meget andet; det er helt individuelt. Det vigtige er, at vi møder mennesket, der hvor det er og støtter, guider og vejleder på baggrund af årelang erfaring og en stor interesse i at hjælpe dit familiemedlem.

Vores personale på Frisk-Pust er en blanding af pædagoger, sundhedsfagligt personale og medarbejdere med anden relevant faglig baggrund. Fælles for dem er, at de har års erfaring med arbejdet omkring mennesker med socialpsykiatriske udfordringer og at de brænder for at gøre en forskel for mennesker, hvilket tydeligt kan mærkes.

Vil du vide mere eller har du lyst til at komme og møde os og se vores hus, så kontakt os endelig på telefon, via mail eller Facebook.